ویدیو

بهترین ظروف برای پخت و پز از نظر طب سنتی | دکتر خیراندیش

چه نوع ظرفی در طب سنتی و دکتر خیراندیش توصیه شده است

بهترین ظروف برای پخت و پز از نظر طب سنتی | دکتر خیراندیش

در این مقاله ابتدا توضیحات دکتر خیراندیش پیرامون این موضوع بیان میشود. ( مطالب بیان شده توسط ایشان به اختصار تایپ شده است ) سپس توضیحات تکمیلی پیرامون بهترین ظروف برای پخت و پز از نظر طب سنتی از مقالات و مراجع معتبر بیان شده است.
در انتهای کلیپ نیز توضیحات دکتر ضیایی ، آیت الله تبریزیان و روازاده بیان میشود . با ما همراه باشید .

نظر دکتر خیراندیش پیرامون بهترین ظروف برای پخت و پز :

عالمانه ترین غذا ، آبگوشت میباشد . در حبوبات بهترین که سر سفره ها باید باشد ، نخود هست . آبگوشت به خاطر اینکه آرام پز میباشد و خلط لطیف گیاه و یا گوشت منتقل شده به آب و آرام آرام جذب بدن میشود . از این جهت مرغوبیت دارد . پختی که از غذا باید در معده انجام شود ، اینجا در ظرف انجام شده است . پختی که بخصوص با آب باشد ، به هضم غذا کمک میکند . آش ها و سوپ ها بخش عمده ای از کمک کار معده هستند.
شما باید غذا بخورید ، غذای سرد ، غذای سفت ، بعد آب روش بخورید که مخلوط با غذا بشه . با حرارت معده اون آب گرم بشه ، رقیق بشه و خلط ایجاد بشه و … | اینکار ممکن است دیر اتفاق بیافتد و یا معمولا با توجه به اینکه ما تند تند غذا میخوریم ، خیلی ناقص اتفاق میافتد . ولی وقتی که غذا و یا سوپ میپزیم آرام آرام این اتفاق توی ظرف میافتد و بعد غذایی که دو سوم کار هضمش انجام شده وارد معده میشود .
یکی از ظروفی که بسیار زمان میگیرد تا غذا داخل آن ها بپزد ، ظروف سنگی هستند .

توضیحات تکمیلی :

با توجه به اینکه در طب سنتی به کیفیت غذا اهمیت زیادی داده میشود ، ما در این مطب قصد داریم تا انواع ظروف پخت و پز را از نظر طب سنتی مورد بررسی قرار دهیم.

ظروف رویی و آلومینیومی : از نگهداری غذاهای ترش در این ظروف به شدت اجتناب کنید. این ظروف برای افزایش روی در بدن بسیار مفید هستند .
نکته مهم : متاسفانه امروزه اکثر ظروفی که با اسم رویی عرضه میشوند ، از جنس آلومینیوم هستند و این ظروف سبب ایجاد مشکلات فراوانی برای سلامتی خواهند شد.

ظرف های سرامیکی : این ظروف به نسبت سایر ظرف های معرفی شده دارای قیمت بالاتری هستند ، اما بسیار مناسب میباشند . دقت کنید اگر دچار لب پریدگی و یا موج برداشتن لعاب شده باشند ، به هیچ عنوان استفاده نکنید. بنابراین یکی از بهترین ظروف برای پخت و پز از نظر طب سنتی را شاید بتوان این ظروف نامید.

ظروف استیل : اکثر ظروف داخل بازار که با این ماده ساخته شده اند متاسفانه دارای مقدار کمی سرب هستند و همان مقدار کم هم بسیار مضر و سرطان زا میباشند. با توجه به اینکه این مورد غیر قابل بررسی بوده ، پیشنهاد میشود قید استفاده از آن را بزنید.

ظروف چینی ، پیرکس و شیشه ای : این ظروف جهت استفاده برای پخت و پز از نظر طب سنتی بسیار عالی میباشند و میتوانید با خیال راحت از آن ها استفاده کنید. دقت کنید که دارای رگه نباشند و هیچ لب پریدگی و آسیب ظاهری نداشته باشند.

ظروف مسی : این ظروف نیز از آن دسته از ظرف هایی هستند که مورد تایید طب سنتی هستند. البته تا زمانی که قلع اندود باشند. دقت کنید که جهت پوشش از سرب استفاده نشده باشد ، وگرنه به شدت مضر و سرطان خون را به همراه خواهند داشت.

ظروف تفلون : بهتر است از این ظروف جهت پخت و پز استفاده نکنید . مخصوصا زمانی که دچار آسیب شده اند .

ظروق چدنی : از بهترین و گران ترین ظروف جهت پخت و پز . از نشانه های اصالت این ظروف چسبیدن آهن ربا به آن ها میباشد. اگر از فاصله زیاد نیز به سمت پایین پرتاب شود ، میشکند. رنگ آن ها تقریبا مشکی است و بهتر است قبل از استفاده از آن ها ، کمی گرم شوند.
منبع : وب سایت جامع طب سنتی ، طبایع

چند نمونه از ظروف سنگی

جهت مشاهده کلیه ظروف سنگی مانند انواع قابلمه ، قوری ، لیوان و فنجان میتوانید به لینک ” خرید ظروف سنگی ” مراجعه کنید.

نظر دکتر روازاده پیرامون ظروف پخت و پز در طب سنتی :

نظر کلی ایشان استفاده از نعل اسب جهت استفاده از آهن آن در غذا میباشد . قابل توجه میباشد که ظروفی که در بازار منبع آهن هستند ، ظروف سنگی میباشند . جالب است بدانید این ظروف علاوه بر داشتن مقدار قابل توجه یون آهن ، سرشار از سلیس و ملاح معدنی نیز میباشند .

نظر دکتر تبریزیان پیرامون ظروف پخت و پز در طب سنتی :

با توجه به روایات بهترین قابلمه دیگ سنگی میباشد . زیرا امام رضا علیه السلام در سناباد فرمودند : اگر میخواهید ظرف درست کنید ، از کوه سنگ بتراشید و ظرف درست کنید و از ظروف دیگر استفاده نکنید .
هم طعم غذا و هم برکت غذا در این ظروف بیشتر است .

جهت خرید دیگ و دیزی سنگی میتوانید از وب سایت رسمی سناباد اقدام کنید.

نظر دکتر ضیایی پیرامون ظروف پخت و پز در طب سنتی :

از نظر ایشان بهترین قابلمه ، قابلمه سنگی میباشد . بعد از آن ظروف چدنی و سپس ظروف مسی (به شرط آن که سالی دوبار قلع اندود شود .) سپس استیل میباشد .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *