مقاله های کندو عسل, ویدیو

خواص عسل از زبان دکتر خیراندیش

خواص عسل از زبان دکتر خیراندیش

خواص عسل از زبان دکتر خیراندیش

خواص عسل چیست ؟ نظر دکتر خیراندیش در مورد عسل چیست و چه فوایدی دارد ؟ ابتدا به صورت خلاصه بیانات دکتر تایپ شده است. سپس مقاله علمی که از منبع پزشکی ترجمه و ویرایش شده است قرار گرفته است و در انتها میتوانید ویدیوی دکتر را ببینید .

عسل می تواند کیفیت زندگی را بهبود دهد

عسل یکی از داروهای بسیار مهمه ،عصاره طبیعت عسله،
حالا میپرسید چگونه؟
ما نمی‌توانیم به دستور صحرا بریم ،تو ارتفاع جنگل ها بریم ،تو کوهها وباغو گلستان ها بریم انواع گلها را جمع کنیم وغذایی باهاش بسازیم وصرف کنیم .
ولی زنبور این کارو میکنه
زنبور با مقدار روزانه ای که هزار کیلومتر پرواز می‌کنه توی ارتفاع کوه ها روی شهد گل ها میشینه وعصاره گل ها رو میگیره وتبدیل به عسل می‌کنه وما از اون بهره میگیریم
زنبور به تناسب اینکه حوزه زیستش چقدر متنوع ووسیع باشه اثرش مرغوبتره .
گل داروها عسل است.
چیه ویژه اینکه توسط حیوانی تولید میشه ک به تعبیر خداوند در قرآن به او وحی میشه
یعنی زنبور حرکات عالمانه دارد .
عسل اگر ده درصدش هم واقعی باشد کافی است .
کسانی ک افت فشار و قند دارند با یه لیس عسل میشه درمان کرد
زخم باز تازه و سوختگی رو میشه با عسل فوری درمان کرد

توضیحات تکمیلی

خواص دارویی عسل

عسل عمدتا از مواد قندی تشکیل شده و همچنین حاوی اسیدهای آمینه، ویتامین ها، مواد معدنی مانند آهن و روی و آنتی اکسیدان هاست و علاوه بر استفاده به عنوان شیرین کننده ای طبیعی، به عنوان یک عامل ضد التهاب، آنتی اکسیدان و ضد باکتری هم استفاده می شود.

بسیاری از مردم از عسل به شکل خوراکی برای درمان سرفه و به صورت موضعی برای درمان سوختگی و بهبود زخم ها استفاده می کنند. اما تحقیقات علمی در این باره چه می گوید؟

توضیحات تکمیلی

کاربرد عسل در طب سنتی

عسل از حدود 5500 سال پیش در سراسر جهان مورد استفاده بشر بوده است و اغلب جوامع باستانی از جمله یونانی ها، چینی ها، مصری ها، رومی ها، مایاها و بابلی ها آن را هم برای اهداف تغذیه ای و هم جهت بهره بردن از خواص دارویی اش مصرف می کرده اند.

در طب سنتی مناطق مختلف جهان، عسل همراه با مواد دیگر یا به تنهایی برای درمان طیف بسیار گسترده ای از بیماری ها، مشکلات و آسیب دیدگی ها استفاده می شود، از جمله:

  • سکسکه/ سرگیجه/ ضعف/ عطش
  • استرس/ اختلالات خواب
  • شب ادراری و تکرر ادرار
  • عفونت های گلو؛ بوی بد دهان
  • درد لثه در هنگام درآوردن دندان (برای نوزادان بزرگ تر از یک سال)
  • اگزما و درماتیت/ سوختگی، بریدگی و زخم های پوستی
  • سرفه و آسم/ سل
  • زخم معده/ اسهال و اسهال خونی/ استفراغ/ بواسیر/ انگل های گوارشی
  • فشار خون بالا/ چاقی
  • آرتروز
  • بیماری های چشمی و مشکلات بینایی
  • هپاتیت

امروزه با بررسی های علمی هم شواهد فراوانی به دست آمده که برخی از کاربردهای تاریخی عسل را تایید می کند، اما هنوز کارآزمایی های بالینی درباره بسیاری از این کاربردها انجام نشده و صحت آنها به تایید نرسیده است.

توضیحات تکمیلی

بیماری های قلب و عروق

آنتی اکسیدان های موجود در عسل مانند فلاونوئیدها، پلی فنول ها، ویتامین ث و مونوفنولیک ها ممکن است سبب کاهش خطر بیماری های قلبی عروقی شوند.

شماری از تحقیقات نشان داده اند که برخی از پلی فنول های عسل اثر دارویی امیدوارکننده ای در کاهش اختلالات قلبی عروقی دارند، ولی اثبات قطعی این امر نیازمند تحقیقات و آزمایشات بالینی بیشتر است.

توضیحات تکمیلی

تسکین علائم سرماخوردگی و سرفه

مطالعات نشان می دهد که عسل به دست آمده از اکالیپتوس، مرکبات و خانواده نعنا می تواند به عنوان سرکوب کننده مطمئن و موثری برای سرفه در برخی از افراد مبتلا به عفونت های دستگاه تنفسی فوقانی و سرفه حاد عمل کند.

یک بررسی انجام گرفته در سال 2012 هم نشان داد که عسل می تواند سرفه شبانه کودکان را کاهش دهد.

همچنین بر اساس نتایج تحقیق دیگری که دو سال بعد انجام شد، مخلوط شیر و عسل سرفه های حاد را در کودکان تسکین می دهد و این روش حداقل به اندازه دو نمونه از داروهای ضد سرفه بدون نسخه موجود در بازار موثر است.

بهبود آلرژی

برخی مطالعات نشان داده اند که مصرف عسل خام ممکن است به معالجه آلرژی های فصلی کمک کند.

آسم

بررسی های صورت گرفته، تاثیر عسل در کاهش علائم آسم یا جلوگیری از بروز حملات آسم را نشان داده است. بعلاوه برونشیت مزمن و آسم برونشیال با تجویز عسل به صورت خوراکی در حیوانات آزمایشگاهی درمان شده اند.

همچنین مشخص شده که استنشاق عسل می تواند ترشحات مخاطی را به شکل موثری کنترل کند.

بیماری های گوارشی

عسل به عنوان دارویی بالقوه برای مشکلات مختلف دستگاه گوارش مانند بیماری پریودنتال و سایر مشکلات دهان و سوء هاضمه و همچنین به عنوان بخشی از فرایند آبرسانی خوراکی به بیماران پیشنهاد شده است.

شواهد نشان می دهد که عسل ممکن است به بهبود بعضی از مشکلات دستگاه گوارش مانند اسهال ناشی از گاستروانتریت کمک کند، و همچنین می تواند به عنوان مکملی برای آبرسانی خوراکی به این بیماران موثر باشد.

در یک مطالعه بالینی بر روی نوزادان و کودکان بستری مبتلا به گاستروانتریت مشخص شد که تجویز عسل سبب کاهش قابل توجه مدت زمان اسهال این بیماران می شود.

تحقیقات آزمایشگاهی هم نشان داده است که عسل در برابر هلیکوباکتر پیلوری (از عوامل زخم معده) اثر باکتری کشی دارد، هرچند در یک کارآزمایی بالینی، عسل مانوکا نتوانست هلیکوباکتر را ریشه کن کند.

توضیحات تکمیلی

جلوگیری از رفلاکس اسیدی معده

عسل ممکن است در جلوگیری از رفلاکس (ترش کردن) معده هم موثر باشد.

در یک مقاله علمی که در سال 2017 منتشر شد، نویسنده پیشنهاد داده که عسل احتمالا می تواند به پوشش مری و معده کمک کند و از این طریق جریان یافتن اسید معده و مواد غذایی نیمه هضم نشده به سمت بالا را کاهش دهد.

البته هنوز هیچگونه تحقیقات بالینی در این مورد انجام نشده است.

توضیحات تکمیلی

بیماری ها و مشکلات دستگاه عصبی

نتایج بررسی ها نشان می دهد که عسل ممکن است اثرات ضد اضطراب، ضد افسردگی، ضد تشنج، ضد اضطراب و ضد درد داشته باشد.

بعلاوه در بررسی های متعددی مشخص شده است که پلی فنول های عسل از سیستم عصبی محافظت کرده و عملکرد مغز را بهبود می بخشند.

این مواد همچنین با التهاب عصبی در هیپوکامپ (بخشی از مغز که نقشی کلیدی در حافظه دارد) مقابله و از اختلالات حافظه جلوگیری می کنند.

برخی تحقیقات نیز بیانگر آن است که عسل با تغییر دادن مدارهای عصبی خاصی موجب بهبود حافظه و اثرات مطلوب عصبی دیگر می شود.

توضیحات تکمیلی

التیام زخم ها و سوختگی

تحقیقات فراوان اثربخشی عسل برای بهبود زخم های حاد و سوختگی های سطحی و خفیف تا متوسط را تایید کرده و نشان داده است که کاربرد موضعی عسل طبی تاثیر فراوانی در بهبود زخم ها (بویژه در افراد دچار سوختگی) دارد.

عسل فعالیت ضد باکتری، ضد ویروسی، ضد التهابی و آنتی اکسیدانی دارد و نیز باعث تحریک ترشح سیتوکین ها می شود، یعنی همان عواملی که فرایندهای ترمیم بافت را آغاز می کنند.

بعلاوه پاسخ ایمنی در مقابل عفونت را فعال می سازد و سبب تکثیر انواع مختلف گلبول های سفید و تولید آنتی بادی می شود.

البته ممکن است اختلافاتی هم در نتایج این نوع تحقیقات مشاهده شود چون هیچ روش استانداردی برای تولید عسل یا ارزیابی کیفیت آن وجود ندارد.

مثلا یک مطالعه قدیمی تر نشان داده بود که استفاده از عسل در محل عفونت هیچ مزیتی نسبت به تجویز آنتی بیوتیک ها ندارد، و حتی استعمال آن خطر عفونت را در افراد مبتلا به دیابت افزایش هم می دهد.

توضیحات تکمیلی

مقابله با عفونت ها

بررسی های فراوان نشان داده است که انواع مختلفی از عسل، مخصوصا عسل مانوکا، می توانند باکتری ها و قارچ ها را از بین ببرند.

اثر ضد سرطانی

بررسی ها نشان می دهد که عسل ممکن است با مکانیسم های مختلفی مانند القای آپوپتوز، مقابله با جهش های ژنی، ممانعت از تکثیر سلول های سرطانی و خاصیت ضد التهابی، اثر ضد سرطانی داشته باشد.

بیماری سرطان ناشی از کند شدن فرایند آپوپتوز (مرگ برنامه ریزی شده سلولی) و در نتیجه تکثیر نامحدود سلول هاست. تجویز خوراکی عسل در موش های آزمایشگاهی مقدار پروتئین ضد آپوپتوز Bcl2 را کاهش و پروتئین القا کننده آپوپتوز Bax را افزایش می دهد.

تزریق داخل وریدی عسل مانوکا هم اثر آپوپتوزی نشان داده است. بنابر این شاید بتوان از آن برای مقابله با سرطان کمک گرفت. ولی هنوز مطالعات در این زمینه کافی نیست و باید تحقیقات بیشتری انجام شود.

فعالیت ضد التهابی و تعدیل دستگاه ایمنی

التهاب مزمن می تواند به تمام بافت های بدن ما آسیب برساند و باعث انواع بیماری ها شود، و عسل واکنش های التهابی را کاهش می دهد.

همچنین از طریق تولید اسیدهای چرب با زنجیره کوتاه (SCFA) فعالیت سیستم ایمنی را تعدیل می کند و در نتیجه ممکن است برای مبتلایان به اختلالات خودایمنی مفید باشد.

دیابت

در یکی از کارآزمایی های بالینی بر روی مبتلایان به دیابت نوع یک و دو مشخص شد که عسل در دیابت نوع یک و افراد نرمال شاخص گلیسمی بسیار پایین تری نسبت به ساکارز یا گلوکز دارد، اما در دیابت نوع دو تقریبا مشابه گلوکز و ساکارز است.

شاخص گلیسمی نشان دهنده سرعت افزایش قند خون بعد از مصرف کربوهیدرات هاست.

همچنین در افراد سالم و مبتلایان به چربی خون بالا موجب کاهش چربی خون می شود.

تداخل دارویی

در حال حاضر هیچ شواهدی درباره تداخل عسل با داروهای مختلف وجود ندارد.

ویدیوی دکتر خیراندیش :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *