فواید شگفت انگیز عسل روی پوست صورت و بدن
این مقاله از وب سایت dabur.com توسط تیم ترجمه “ارگانیک شو” به رشته تحریر در آمده است و کاملا اختصاصی میباشد .
عسل ماده ای شگفت انگیز است که می تواند روی پوست شما معجزه کند!
چرا عسل ؟
قرن هاست که عسل به بخشی جدایی ناپذیر از زندگی انسان ها تبدیل شده و هم به عنوان یک خوراکی خوشمزه و هم برای درمان بیماری های مختلف مورد استفاده قرار گرفته است. در واقع تقریبا در همه فرهنگ های بشری، عسل را معجونی جادویی برای سلامت درونی و ظاهری بدن می دانند.
برخی حقایق جالب درباره عسل
شاید بتوان گفت که عسل، راه حلی است که طبیعت برای رفع مشکلات جسمی انسان به او تقدیم کرده است.
- تاریخچه پرورش زنبور عسل به بیش از 4000 سال می رسد
- افزودن عسل به داروهای گیاهی دیگر، ارزش دارویی آنها را افزایش می دهد
- عسل خراب نمی شود (البته اگر به روش صحیح از آن نگهداری کنید) و می توانید تا مدت ها بعد از تاریخ انقضای درج شده روی ظرف، آن را مصرف نمایید . جهت داشتن اطلاعات بیشتر به مقاله ” آیا عسل طبیعی فاسد میشود ؟ ” مراجعه کنید.
- می تواند جایگزینی سالم تر برای شکر باشد
- عسل بسیار انرژی زاست و بسیاری از ورزشکاران از آن برای افزایش استقامت خود استفاده می کنند
- منبعی غنی از آنتی اکسیدان ها و فلاونوئیدهاست که فواید خیلی زیادی برای سلامتی ما دارند
- خواص ضد میکروبی آن می تواند به بهبود عفونت های باکتریایی و قارچی کمک کند
فواید استفاده از عسل بر روی پوست بدن و صورت چیست؟
به عمق پوست آبرسانی می کند
دلیل اینکه عسل اغلب به عنوان یکی از مواد پایه در تقریبا هر نوع محصول زیبایی به کار می رود این است که پوست را به شکل عمقی مرطوب می کند. آنزیم های موجود در عسل باعث می شوند که به راحتی به درون پوست نفوذ نموده و اعماق آن را هم نرم کند.
برای استفاده از عسل به عنوان ماسک مرطوب کننده:
بعد از تمیز کردن و خشک کردن پوست، یک قاشق عسل را روی آن بمالید و بگذارید 20 – 15 دقیقه بماند و بعد پوست تان را با آب خنک بشویید. عسل خالی به عنوان یک ماسک مرطوب کننده کامل و عالی عمل خواهد کرد.
عسل منافذ پوست را پاکسازی می کند
می توانید از عسل برای پاکسازی منافذ پوست و از بین بردن جوش های سرسیاه استفاده کنید. از آنجا که عسل حاوی آنتی اکسیدان ها و مواد ضد عفونی کننده و ضد باکتری است، به از بین بردن جوش های سرسیاه کمک می کند. همچنین باعث آبرسانی و جمع شدن منافذ پوست و شفافیت چهره می شود.
برای استفاده از عسل به عنوان پاک کننده منافذ پوست:
یک قاشق عسل خام را با دو قاشق روغن هوهوبا (جوجوبا) یا روغن نارگیل مخلوط کنید و پس از شستن و خشک کردن پوست، آن را روی پوست تان بمالید و با حرکات دورانی به آرامی ماساژ دهید. مواظب باشید این مخلوط وارد چشم ها نشود. بعد پوست را با آب سرد بشویید.
عسل به عنوان یک لایه بردار ملایم عمل می کند
داروهای لایه بردار اغلب باعث قرمزی پوست می شوند و ممکن است التهاب هم ایجاد کنند. اما با استفاده از عسل به عنوان لایه بردار، همه این مشکلات برطرف می شوئد. عسل با حذف آرام سلول های مرده پوست به لایه برداری آن کمک می کند و در نتیجه موجب روشن تر شدن پوست هم می شود.
برای استفاده از عسل به عنوان لایه بردار:
دو قاشق عسل را با یک قاشق جوش شیرین مخلوط کنید. روی پوست خود آب بپاشید و بعد این مخلوط را به آرامی با حرکات دورانی روی پوست صورت یا بدن خود بمالید. بعد پوست تان را کاملا بشویید.
عسل به کمرنگ تر شدن رد زخم ها کمک می کند
همانطور که گفتیم عسل یک مرطوب کننده و همچنین ضد عفونی کننده ای طبیعی است و نه تنها پوست را نرم و سالم نگه می دارد، بلکه با کاهش التهاب و کمک به بهبود سریع تر پوست، باعث کمرنگ شدن جای زخم ها نیز خواهد شد. علاوه بر این آنتی اکسیدان های موجود در آن به ترمیم پوست های آسیب دیده کمک می کنند.
روش استفاده از عسل برای روشن شدن رد زخم:
یک قاشق عسل خام را با یک قاشق روغن نارگیل یا زیتون مخلوط کنید و آن را روی قسمت آسیب دیده پوست خود بمالید. با نوک انگشتان پوست تان را به مدت یک تا دو دقیقه با حرکات دورانی ماساژ دهید. یک لیف حمام گرم را روی پوست قرار دهید و بگذارید تا زمانی که خنک می شود همانجا بماند. این کار را هر روز تکرار کنید.
جهت خرید روغن نارگیل و یا خرید روغن زیتون کاملا طبیعی میتوانید از طریق وب سایت “ارگانیک شو” اقدام کنید.
عسل برای درمان آفتاب سوختگی مفید است
عسل یکی از بهترین داروهای خانگی برای درمان سوختگی ها به شمار می رود و با کاهش التهاب و همچنین تغذیه بافت های صدمه دیده، به بهبود پوست های آسیب دیده کمک می کند.
برای استفاده از عسل روی پوست آفتاب سوخته:
یک قسمت عسل خام را با دو قسمت ژل خالص آلوئه ورا مخلوط کنید و به آرامی روی قسمت های آفتاب سوخته پوست بمالید.
عسل با آکنه و جوش های پوستی مقابله می کند
عسل علاوه بر حذف چربی اضافه سطح پوست، به باز شدن منافذ مسدود آن هم کمک می کند. عدم باز کردن منافذ پوست باعث ایجاد آکنه و جوش های پوستی خواهد شد. جهت آشنایی بیشتر با این موضوع، میتوانید مقاله ” درمان جوش و آکنه پوست با عسل ” را مطالعه کنید.
نحوه استفاده از عسل برای برطرف کردن آکنه و جوش های پوستی :
عسل خام را روی نقاطی از پوست که آکنه می زند بمالید و بگذارید به مدت 15 تا 20 دقیقه بماند و سپس آن را با آب شیر بشویید.
عسل از پیر شدن پوست ممانعت می کند
آنتی اکسیدان های موجود در عسل به کنترل چین و چروک ها و خطوط ریز روی پوست صورت کمک می کنند. مالیدن عسل روی پوست باعث افزایش خاصیت کشسانی آن می شود و در نتیجه پوست تان جوان تر و شفاف تر به نظر خواهد رسید
عسل درخششی طبیعی به پوست می دهد
یکی از بهترین تاثیرات استفاده از عسل روی پوست این است که درخششی طبیعی به آن می دهد. عسل را به تنهایی یا مخلوط شده با شیر یا ماست روی صورت تان بمالید تا بعد از مدتی، از براقی و درخشش فوق العاده آن لذت ببرید.
عسل به پوست آبرسانی می کند
عسل یک جذب کننده طبیعی رطوبت است، یعنی رطوبت را از هوا جذب می کند و به پوست می دهد. در نتیجه استفاده از عسل بر روی پوست بهترین راه برای حفظ رطوبت، شادابی و انعطاف پذیری آن است.
به کاهش چین و چروک کمک می کند
برای کاهش چین و چروک های صورت تان می توانید از روش زیر استفاده کنید:
عسل را با شیر یا ماست مخلوط نموده و به پوست خود بمالید. 15 دقیقه صبر کنید و بعد صورت تان را با آب ولرم بشویید.
عسل رنگ پوست را روشن تر می کند
می توانید به روش زیر از عسل برای روشن کردن رنگ پوست، کاهش تیرگی ناشی از نور خورشید، و از بین بردن لکه ها استفاده کنید:
آب یک گوجه فرنگی را با یک قاشق چایخوری عسل مخلوط نموده و هفته ای دو بار این مخلوط را به مدت 5 دقیقه روی صورت ماساژ دهید. اجازه دهید 15 دقیقه دیگر هم روی پوست تان باقی بماند و بعد آن را با آب شیر بشویید.
یک لیمو را نصفه کنید و یک قاشق چایخوری عسل به قسمت بریده شده آن بمالید و بعد آن را به همه قسمت های صورت خود بمالید. 5 دقیقه صبر کنید و بعد صورت تان را با آب گرم بشویید.
توجه: پوست برخی افراد به عسل حساسیت دارد. قبل از به کار بردن روش های بالا ابتدا حتما مقدار کمی از آن را روی پوست تان امتحان کنید تا از عدم حساسیت خود مطمئن شوید.
میتوانید جهت تهیه بیش از ۴۰ نوع عسل طبیعی و مورد تایید آزمایشگاه از طریف وب سایت اقدام کنید.
جهت مطالعه نسخه انگلیسی این مقاله میتوانید به آدرس وب سایت dabur.com مراجعه کنید.