درمان اگزما با استفاده از عسل
این مقاله از وب سایت healthline.com توسط تیم ترجمه “ارگانیک شو” به رشته تحریر در آمده است و کاملا اختصاصی میباشد .
استفاده از عسل برای بهبود اگزما
برای درمان اگزما اغلب کرم های مرطوب کننده و داروهای موضعی ضد التهاب تجویز می شود، ولی پژوهشگران روش های طب مکمل را هم برای این منظور بررسی می کنند. یکی از این روش ها، استفاده از عسل است.
محصولات ویژه
شامپو گیاهی سبغ برای موی معمولی
نوشابه گازدار رژیمی بدون قند با طعم پرتقال
عسل به عنوان دارو
عسل می تواند تا 200 ماده مختلف داشته باشد که مهم ترین آنها مواد قندی است. ویتامین ها، مواد معدنی و اسیدهای آمینه مختلف هم در عسل وجود دارند.
بشر در طول تاریخ از عسل در غذاها، مواد آرایشی و دارویی استفاده می کرده است. برخی از بیماری ها و مشکلاتی که برای درمان شان از عسل استفاده شده است عبارتند از:
- مشکلات پوستی مانند اگزما، زخم ها و سوختگی ها
- گلودرد
- مشکلات تنفسی مثل سرفه، سرماخوردگی و آسم
- مشکلات گوارشی مانند حالت تهوع، استفراغ و اسهال
- آرتروز
- خستگی مزمن
آیا عسل به بهبود اگزما کمک می کند؟
آیا عسل می تواند به کاهش التهاب، قرمزی یا خارش پوست افراد مبتلا به اگزما کمک کند؟
بله، احتمال دارد که اینطور باشد. به گفته محققان، ویژگی های مختلفی در عسل وجود دارد که می تواند آن را به گزینه ای برای بهبود بیماری های پوستی مانند اگزما تبدیل کند. عسل خواص ضد التهابی، آنتی اکسیدانی و ضد میکروبی دارد.
تاکنون تحقیقات علمی بسیار اندکی درباره استفاده از عسل برای بهبود اگزما انجام شده است که در اینجا نگاهی به برخی از آنها می اندازیم.
کاربرد عسل به شکل موضعی برای ضایعات اگزما
در سال 2014 یک مطالعه کوچک با 15 شرکت کننده که در هر دو طرف بدن خود ضایعات اگزما داشتند انجام شد. این افراد به مدت 2 هفته هر شب به یک طرف بدن عسل کانوکا و به طرف دیگر یک کرم (به عنوان شاهد آزمایش) می مالیدند. بعد از دو هفته هیچ تفاوتی از نظر شدت اگزما بین دو طرف بدن آنها مشاهده نشد.
یک مطالعه محدود دیگر هم در سال 2017 روی 14 شرکت کننده مبتلا به ضایعات اگزما در هر دو طرف بدن انجام شد. شرکت کنندگان به مدت 1 هفته هر شب از عسل مانوکا روی یک طرف بدن استفاده کردند و برای سمت دیگر بدن از هیچ ماده ای استفاده نشد.
در پایان آزمایش، در سمتی که با عسل مانوکا تیمار شده بود شدت ضایعات اگزما کاهش یافت و همچنین التهاب کمتری مشاهده میشد.
عسل به عنوان قطره گوش
در سال 2017 پژوهشگران تاثیر قطره گوش عسل را بر روی ضایعات اگزمای موجود در گوش 15 شرکت کننده بررسی کردند. از این قطره ها سه بار در روز و به مدت 2 هفته استفاده شد.
نتایج نشان داد که قطره گوش عسل منجر به کاهش علایم اگزما شده است. البته مشکل این آزمایش آن بود که هیچ گروه شاهدی در آن وجود نداشت.
از این آزمایشات چه نتیجه ای می توان گرفت؟
مطالعات محدودی درباره اثر عسل بر روی اگزما انجام شده است که برخی از آنها نشان دهنده فواید احتمالی عسل است، اما تعداد کم افراد شرکت کننده در آزمایشات (و در برخی موارد عدم وجود گروه شاهد) باعث شده است که نتوان زیاد به این نتایج اعتماد کرد. بنابر این تحقیقات بیشتری لازم است.
چطور می توانیم از عسل برای اگزما استفاده کنیم؟
اگر می خواهید از عسل برای اگزمای خود استفاده کنید، حتما عسل های طبی را انتخاب کنید که تیمارهای لازم و فیلتراسیون برای حذف آلودگی های احتمالی روی آن انجام شده باشد.
مراحل استفاده از عسل به شرح زیر است:
- شب ها پس از شستن دست های خود، یک لایه نازک از عسل را به محل دچار اگزما بمالید.
- بعد روی آن را با دقت، با استفاده از گاز یا باند بپوشانید.
- اجازه دهید این پانسمان تا صبح باقی بماند.
- صبح روز بعد به آرامی پانسمان را برداشته و پوست تان را تمیز کنید.
آیا این کار خطری ندارد؟
ممکن است در برخی افراد واکنش آلرژیک به عسل رخ دهد. احتمال بروز حساسیت در افرادی که به گرده گل یا نیش زنبور حساسیت دارند بیشتر است. اگر بعد از استفاده موضعی از عسل احساس ناراحتی کردید یا قرمزی، تورم یا خارش پوست تان افزایش یافت، استفاده از آن را متوقف کنید.
تعداد کمی از مردم هم ممکن است دچار نوعی واکنش آلرژیک شدید به نام آنافیلاکسی شوند. اگر بعد از استفاده از عسل علایم زیر را دیدید فورا با اورژانس تماس بگیرید:
- تنگی نفس یا مشکل در تنفس
- خس خس سینه
- تورم گلو، دهان یا صورت
- بثورات پوستی
- چنگه (گرفتگی عضلات) شکم
- حالت تهوع یا استفراغ
- سرگیجه
- غش کردن
لازم به ذکر است که به کودکان زیر یک سال نباید عسل بخورانید چون خطر بوتولیسم نوزادان وجود دارد.
پیشنهاد میشود جهت مشاهده و مقایسه بیش از ۱۵ نوع عسل کاملا ارگانیک و همچنین ۲۰ نوع از بهترین عسل های خام و حرارت ندیده به لینک ” خرید عسل ارگانیک ” مراجعه کنید.
در چه شرایطی لازم است برای اگزما به پزشک مراجعه کنیم؟
اگر از داروهای خانگی مانند عسل برای کنترل اگزمای خود استفاده کردید و به نتیجه ای نرسیدید، به پزشک مراجعه کنید تا گزینه های درمانی دیگر را برایتان تجویز نماید.
در موارد زیر هم مراجعه به پزشک لازم است:
- اگزمایی که قسمت وسیعی از بدن را پوشانده باشد
- اگزمایی که عفونی به نظر برسد و با علایمی مثل چرک یا رگه های قرمز همراه باشد
- اگزمایی که در فعالیت های روزمره اختلال ایجاد کند
جهت آشنایی با درمان بیماری اگزما در طب سنتی میتوانید به مقاله ” درمان بیماری اگزما در طب سنتی توسط دکتر خیراندیش ” مراجعه کنید.
انواع و نشانه های اگزما
انواع مختلفی از اگزما وجود دارد که علایم مشترکی مانند خارش، قرمزی و پوسته پوسته شدن دارند. انواع اگزما عبارتند از:
- درماتیت آتوپیک: اغلب از دوران کودکی شروع می شود و گاهی ظاهر و بعد از مدتی خودبخود برطرف می گردد. این بیماری غالبا با مشکلات آلرژیک مانند تب یونجه و آسم همراه است.
- درماتیت تماسی: زمانی اتفاق می افتد که یک ماده تحریک کننده یا حساسیت زا با پوست تماس پیدا کند.
- اگزمای دیشیدروتیک: تاول های کوچک و عمیقی ایجاد می شوند (معمولا روی دست یا پا) که ممکن است با خارش و سوزش نیز همراه باشند.
- اگزمای دست: فقط به دست ها محدود می شود و ممکن است دلیل ایجاد آن آلرژی، شستن مکرر دست ها یا تماس پوست با صابون ها و شوینده های قوی باشد.
- نورودرماتیت: با خارش شروع می شود و گاهی لکه های قرمز و ضخیم شدن پوست هم ایجاد خواهد شد.
- اگزمای نومولار: باعث خارش در قسمت های کوچکی از پوست (تقریبا به اندازه یک سکه) می شود و معمولا در تنه، بازوها، دست ها و پاها رخ می دهد.
- درماتیت استاسیس: در افرادی ایجاد می شود که گردش خون ضعیفی دارند، و بیشتر در قسمت های پایین پاها به وجود می آید.
اطلاع داشتن از این که چه نوع اگزمایی دارید به شما در مراقبت از پوست تان کمک می کند و بعلاوه می توانید از مراجعه به پزشک و صحبت کردن با وی نتیجه بهتری بگیرید.
خلاصه و نتیجه گیری
عسل به عنوان راهی بالقوه برای درمان اگزما در حال بررسی است. تحقیقاتی که تاکنون انجام شده نشان می دهد استفاده از عسل روی ضایعات اگزمایی ممکن است فوایدی داشته باشد؛ ولی برای تعیین اثربخشی کلی آن تحقیقات دقیق تری لازم خواهد بود.
اگر تصمیم گرفتید که عسل را برای درمان اگزمای خود امتحان کنید، حتما عسل طبی تهیه کنید.
در برخی افراد استفاده از عسل روی پوست ممکن است واکنش آلرژیک ایجاد کند و در این صورت باید استفاده از آن را متوقف کنید.
اگر متوجه شدید که علایم اگزما با استفاده از عسل کمتر نشد، به متخصص پوست مراجعه کنید.
جهت مطالعه نسخه انگلیسی این مقاله میتوانید به آدرس وب سایت healthline.com مراجعه کنید.