درمان جوش صورت با طب سنتی
یکی از اختلالات پوستی رایج که خیلی از افراد از آن اظهار نارضایتی میکنند و گاهاً راههای غیرمعمول و ناسالمی را جهت رفع آن بکار میگیرند، به وجود آمدن جوش در بدن مخصوصاً صورت است. در این مقاله به بررسی علل بوجود آمدن این اختلال در پوست و راههای درمان آن از منظر طب سنتی و رفع آن خواهیم پرداخت.
چرا صورت جوش میزند ؟
دیدگاه طب سنتی در مورد ایجاد جوش صورت با طب رایج تفاوت میکند.
طب سنتی بر این اعتقاد است که وقتی جوش یا بثورات جلدی روی پوست صورت بروز میکند، این مسئله به نوعی با داخل بدن در ارتباط است چون پوست یک پوشاننده برای کل بدن است و اگر قرار باشد اتفاقی در اعضای داخل بدن بیفتد پوست فقط آن را نشان میدهد، یعنی با دیدن هر نوع جوش کوچکی روی صورت اولین کاری که پزشک طب سنتی انجام میدهد بررسی اندام های داخلی بدن است.
همان طور که میدانید بدن مواد زائد و فضولاتی دارد که باید دفع شود و بدن هوشمندانه برای سالم نگه داشتن معده، روده و… این مواد زائد را گاهی روی پوست میریزد تا اعضای داخلی را سالم نگه دارد، بدن انسان یک سیستم فعال است که مواد غذایی را دریافت کرده، مواد مناسب را جذب و مواد اضافی را دفع میکند.
پس، از این دیدگاه، مسئله دفع مواد زائد انسان بسیار مهم است. البته راههای زیادی برای دفع این مواد وجود دارد. یکسری از مواد زائد باید از طریق مدفوع دفع شوند. برای داشتن پوست سالم باید سیستم گوارش سلامت و بدون درد باشد. خیلی از مواد دفعی بدن هم از طریق ادرار باید دفع شوند پس حتماً بررسی وضعیت کلیه و سیستم ادراری افراد باید مورد بررسی قرار گیرد. یکسری از مواد هم باید از طریق پوست دفع شوند.
عوامل به وجود آمدن جوش صورت از منظر طب سنتی
چربی پوست اولین مورد به وجود آمدن جوش صورت از نظر طب سنتی
چربی زیاد پوست، صورت و بدن از شایعترین عوامل ایجاد جوش است. ترشحات چربی وقتی برای خارج شدن از پوست مسیری نداشته باشند باعث تشکیل غدههای چربی شده که گاهی با نرسیدن غده به سطح پوست باعث تشکیل جوشهای زیر پوستی میشوند که در این باره باید به این نکته اشاره کنیم که برای متعادل کردن چربی پوست باید از مصرف مواد غذایی چرب به ویژه مواد غذایی که دمای ذوب بیش از دمای بدن یعنی ۳۷ درجه دارند خودداری کرد و همچنین موادی مانند سس مایونز شدیداً پرهیز نمایید. مواد قندی که در طول روز مصرف میکنیم مانند: نوشابه، انواع مربا، شربتها و بویژه انواع شکلات وقتی وارد دستگاه گوارش میشوند کبد برای اینکه با بالا رفتن قند مقابله کند با ترشح آنزیمی قند اضافه را تبدیل به چربی میکند پس در مصرف انواع مواد قندی تجدید نظر کنید.
شیرینی جات علت اصلی به وجود آمدن جوش صورت از منظر طب سنتی
مصرف انواع شیرینیجات مصنوعی به ویژه شیرینیجات تازه و دارای خامه، گردو و انواع مغزها و شکلات باعث شدت این مشکل خواهد شد
اصلاح موهای زائد و نقش آن در به وجود آمدن جوش
گاهی اصلاح که به همراه در آوردن موهای زائد انجام میشود در اثر فشارهایی که به پوست وارد میشود پوست دچار التهاب میشود و بصورت جوش نمایان میشود .
استفاده از لوازم و مواد آرایشی
گاهی استفاده از مواد آرایشی و پاک نکردن اصولی این مواد و اکتفا به پاکسازی پوست با دستمال و حتی با آب بدون استفاده از مواد شوینده اسیدی و قلیایی محیطی را برای رشد این باکتریها آماده میکند که باعث پیشرفت و یا ماندگاری بیشتر جوشها میشود.
تماس موی سر با پوست و به وجود آمدن جوش صورت
گاهی پوست حساس بوده و با تماس موی سر با پوست صورت باکتری از مو به پوست منتقل و باعث جوش میشود مخصوصاً این مسئله در مورد افرادی که از موادی مانند روغن و ژل استفاده میکنند بیشتر دیده میشود.
تغییرات هورمونی
تولیـد و ترشح زیاد چربی در غدد که میتواند به علت ارثی بودن یا پرکاری تیروئید و یا که با توجه به سن بلوغ در خانمها و آقایان که گاهی میزان هورمون در سطح طبیعی میباشد ولی پوست به این مقدار طبیعی نیز حساس است. بهم ریختگی هورمونی میتواند باعث ایجاد و تشدید جوش شود.
چاقی و اضافه وزن و به وجود آمدن جوش صورت
چاقی، اضافه وزن که از مواردی برای ابتلا به جوش بوده و همچنین علاقه به مصرف مواد چرب و پر انرژی که گاهی همراه با ادویه فراوان نیز هستند به ویژه خوردن غذاهای ساندویچی که حتی دیر هضم بوده و تولید یبوست در افراد می کنند را باید با جدیت هرچه تمام تر از برنامه غذایی روزانه حذف کرد.
جهت درمان یبوست میتوانید به مقاله “درمان یبوست در خانه توسط طب سنتی” مراجعه کنید.
تعریق زیاد
تعریق در فصل گرما و یا حضور در مناطق و یا محلهایی که باعث تعریق زیاد میشود و شستشو نکردن پوست بصورت منظم یکی دیگر از عوامل شایع جوش است.
نور ماوراء بنفش خورشید از علل به وجود آمدن جوش صورت
یکی دیگر از عوامل شایع تشدید جوش در تابستان نور خورشید است که توصیه میکنیم در این فصل از کلاه و یا نقابهایی که بر روی پیشانی قرار میگیرد و نقش سایه بان برای پوست را دارد استفاده کنید تا کمتر نور ماوراء بنفش خورشید را جذب کنید.
استرش و تنش روحی
استرسهای روحی یکی دیگر از عوامل ایجاد و تشدید این جوشها هستند که باعث اختلال در دستگاه گوارش و از بین رفتن و ضایع شدن برخی مواد غذایی، ویتامینها و همچنین باعث بیشتر شدن میل به خوردن مواد قندی میشود.
مشکلات کبد از علت های دیگر به وجود آمدن جوش صورت
غذاهای دیر هضم و چرب مانند تخم مرغ، ماکارونی و بسیاری غذاهای چرب و پر ادویه دیگر که نیازمند به ساعت هضم طولانی باشند شما را دچار مشکلات کبدی میکنند که مشکلات کبدی مانند کبد چرب در ایجاد و تشدید جوش صورت نقش مهمی دارد پس از مطلع شدن از این موضوع باید در صدد درمان این مشکلات باشید. جهت درمان کبد چرب میتوانید به مقاله “درمان کبد چرب در طب سنتی توسط دکتر خیراندیش” مراجعه کنید.
زندگی در مناطق با آب و هوای آلوده
زندگی در شهرهای بزرگی مانند تهران که درصد آلودگی در هوا بسیار زیاد است و با توجه به پوست چرب و خاصیت جذب هر نوع آلودگی موجود در هوا و همچنین مصرف آبهای آلوده حتی جهت شستشوی پوست در ایجاد و تشدید جوش نقش مؤثری دارند.
میوهها، تنقلات، آجیل
میوههایی مانند: موز، خرما، انگور، انجیر، انبه، خربزه، گرمک، طالبی، تنقلاتی مانند: چیپس، پفک، شکلات، کیک، بیسکویت، انواع بستنی، شیر موز، شیر انبه، مغز گردو، پسته، بادام زمینی، بادام هندی، تخمه آفتابگردان، انواع آجیل و انواع تنقلات چرب، شیرین و پر انرژی در ایجاد و تشدید جوشها نقش دارند. پیشنهاد میشود هر چیزی را با مصلحات آن مصرف کنید تا دچار مشکلات اینگونه نشوید . برای داشتن اطلاعات بیشتر به مقاله “مزاج خوراکیها ” مراجعه کنید.
یبوست از علل اصلی به وجود آمدن جوش صورت
یبوست یکی از عوامل شایع مشکلات پوستی مانند لکه و جوش صورت است که اگر دچار این مشکل هستید باید در ابتدا با تصحیح مواد غذایی سعی در رفع یبوست داشته باشید زیرا بسیاری از مواد چرب و مضر باید از طریق رودهها و دستگاه گوارش دفع شوند. سعی کنید یبوست را با طب سنتی درمان کنید. جهت این منظور به مقاله “درمان یبوست در خانه توسط طب سنتی” مراجعه کنید.
قهوه و نسکافه یکی دیگر از علت های به وجود آمدن جوش صورت
مصرف قهوه و نسکافه را به دلیل مقدار زیاد کافئین موجود در این مواد به حداقل برسانید.
رو بالشتی
روبالشتی هم که در طول شب تا صبح حدود ۸ ساعت با پوست ما در تماس است یکی دیگر از موارد آلوده است که باید در حفظ و بهداشت آن دقت بیشتری کرد.
راه های درمان جوش صورت با طب سنتی
ماسک بابونه را برای درمان کامل جوش صورت فراموش نکنید
یک ماسک ساده وجود دارد که طب سنتی آن را به شدت توصیه میکند تا افراد روی جوشهایشان بگذارند و التهاب آن بهبود پیدا کند.
بابونه یک گیاه ضدالتهاب و روشن کننده بسیار خوبی است. میتوان یک قاشق غذاخوری پودر گل بابونه را در یک لیوان آب جوش مانند چای دم کرد تا حالت لوسیون پیدا کند. هر روز میتوان این محلول را با پنبه یا گوش پاک کن روی جوشها مالید. اگر تعداد جوشها زیاد باشد بهتر است کل صورت با این لوسیون شسته شود.
طریقه مصرف بابونه برای درمان جوش صورت در طب سنتی
بابونه را میتوان بصورت بخور هم استفاده کرد.
سه قاشق غذاخوری پودر بابونه را در یک لیتر آب در حال جوش بریزید و وقتی بوی آن درآمد به روش معمول دستمال یا حولهای روی سرتان بیندازید و چند دقیقه آن را بخور دهید. حواستان باشد بیشتر از هفتهای یک بار این کار را انجام ندهید چون انجام زیاد این کار میتواند باعث شلی پوست صورت شود. این بخور هم رنگ پوست را باز میکند و هم باکتری های پوست را از بین می برد و در اصل راه ایجاد آکنه را میبندد.
کرم بابونه نیز میتواند برای رفع جوش صورت موثر باشد . کرم های شرکت اکسیر حیات به صورت کاملا طبیعی تولید شده اند و میتوانید جهت خرید کرم بابونه از همین طریق اقدام کنید.
راه های درمان جوش صورت با طب سنتی
برای درمان کامل جوش با گلاب اسپری کنید
اگر بعد از استفاده از این ماسک پوست همچنان چرب و مستعد آکنه باشد توصیه میشود از اسپری گلاب استفاده شود. گلاب برای پوستهای چربی که منافذ پوست شان باز است و به اصطلاح پوست پرتقالی دارند مناسب است. این افراد بعد از بخور بابونه باید پوست را خشک و گلاب را روی پوست اسپری کنند، سپس اجازه دهند گلاب خودش خشک شود. عصاره گل سرخ، پوست را تقویت میکند و منافذ پوستی را میبندد، درنتیجه کم کم تولید چربی کاهش پیدا می کند.
وب سایت اکسیر حیات اقدام به تولید۳ گونه گلاب کرده است . گلاب سبک،گلاب سنگین و گلاب دوآتشه . تفاوت و ترکیب گلاب ها به شکل زیر میباشد :
گلاب سبک: مقداری گل محمدی + آب
گلاب سنگین: مقدار بیشتر گل محمدی + آب
گلاب دو آتشه: گل محمدی + گلاب
میتوانید جهت خرید گلاب سبک، خرید گلاب سنگین و خرید گلاب دوآتشه از طریق وب سایت اقدام کنید.
راه های درمان جوش صورت با طب سنتی
هویج درمان کامل جای جوش صورت
برای آنهایی که از جای جوش شکایت دارند پیشنهاد طب سنتی این است که طی روز از آب هویج زیاد استفاده کنند. هویج مدر است و با تنظیم قاعدگی رنگ پوست را شفاف میکند
راه های درمان جوش صورت با طب سنتی
درمان کامل جوش صورت با جوانه گندم
جوانه گندم بصورت تازه و حتی خشک به دلیل فراوانی ویتامن های گروه ب و همچنین فیبر در درمان این مشکلات تأثیر بسیار داشته و توصیه میشود که تا پایان درمان از مصرف روزانه جوانه گندم و یا از خشک برای غذا و سالاد بهره ببرید همچنین میتوان مقداری از پودر جوانه را به همراه مقداری شیر کم چرب بصورت ماسک روی صورت قرار داده و قبل از خشک شدن ماسک پوست را شستشو کنید.
آرد جوانه گندم، کرم جوانه گندم و روغن جوانه گندم جز محصولات هستند که میتوانید به صورت طبیعی از وب سایت اکسیر حیات اقداه به تهیه آن ها کنید.
ممنوعات غذایی برای جوش صورت :
گوشت گاو، مرغ صنعتی، چای سبز و سیاه، انواع نوشابه، قند و شکر سفید، شیرینی مصنوعی تر و خشک، انواع سس ، روغنهای نباتی و مایع و سرخ کردنی، نمک تصفیه شده و بستهبندی بازار، سوسیس، کالباس، همبرگر و سایر فست فودها، قهوه، نسکافه، غذاهای فریز شده، لبنیات حاوی مواد افزودنی، تنقلات مصنوعی (چیپس، پفک، شکلات مصنوعی و…)
محصولات مفید جهت درمان جوش صورت در طب سنتی
به طور مداوم مصفاهای خون را مصرف کنید. چای ترش، آلو، سماق، خاکشیر، انار را روزانه مصرف کنید تا خون شما صاف و تصفیه شود.
مصرف آرد هفت جوانه که مولتی ویتامین طبیعی برای بدن است. این آرد سرشار از ویتامین A و B است که برای پوست بسیار ضروری و مهم میباشد. جوانههای گندم، جو ساده و دوسر، لوبیا سفید، ماش، یونجه، نخود و شبدر تشکیل دهنده این آرد میباشند. روزانه 2 تا 3 قاشق غذاخوری را همراه با آب عسل و یا آبمیوه طبیعی و یا بهمراه غذا میل نمایید.
مصرف سکنجبین برای درمان کامل جوش صورت: هر شب بهمراه یک لیوان آب شربت درست کنید و میل نمایید. یکی از علتهای اصلی جوش، مشکلات کبد است که با مداومت بر مصرف سکنجبین حل میشود.
این ماسک بسیار کمک کننده جهت از بردن و رفع جوش و جای آن خواهد بود.
وب سایت اکسیر حیات ارائه دهنده انواع محصولات ارگانیک و طبیعی میباشد. میتوانید تمامی محصولات برای درمان جوش صورت را یکجا مشاهده کنید.