مقاله های کندو عسل

آیا می‌توان در دوران شیردهی عسل مصرف کرد؟

آیا می‌توان در دوران شیردهی عسل مصرف کرد؟

آیا می‌توان در دوران شیردهی عسل مصرف کرد؟

با توجه به  اهمیت موضوع و پست های غیر علمی درسایر وب سایت ها ، تصمیم گرفتیم تا این موضوع را از منابع علمی و پزشکی ترجمه و ویرایش کنیم و در اختیار شما مخاطبان عزیر قرار دهیم . منبع این مقاله در انتها قرار گرفته است .

شاید هر مادری که تازه شیردهی به نوزادش را شروع کرده باشد، به این فکر کند که چه خوراکی هایی برای او بهتر است و از مصرف چه چیزهایی باید اجتناب کند.

این سوال بویژه در مورد عسل پررنگ تر است چون مصرف مستقیم آن می تواند برای نوزادان خطرناک باشد. گاهی اوقات نوعی باکتری در عسل رشد می کند که معمولا برای بزرگسالان خطری ندارد، ولی می تواند نوزادان کمتر از یک ساله را به مسمومیت بوتولیسم مبتلا کند.

در این مقاله به بررسی کامل خطرات احتمالی و فواید عسل در دوران شیردهی می پردازیم.

آیا مادران شیرده می توانند عسل مصرف کنند؟

آیا ممکن است آلودگی عسل از طریق شیر مادر به نوزاد منتقل شود و خطری برای او به وجود آورد؟ خوشبختانه پاسخ منفی است و بوتولیسم از طریق شیر مادر به نوزاد منتقل نمی شود.

آیا عسل خام هم بی خطر است؟

اگر مادر عسل خام حاوی باکتری را بخورد، معمولا این باکتری ها و سمومی که احتمالا تولید کرده اند همگی در روده او از بین می روند. بعلاوه باکتری ها و  اسپور آنها بزرگ تر از آن هستند که از جریان خون عبور کنند و وارد شیر مادر شوند.

پس نباید از این نظر مشکلی وجود داشته باشد و مادران شیرده می توانند هر نوع عسلی را مصرف کنند.

اما در برخی موارد نادر، درصد بسیار اندکی از نوزادان هم به بوتولیسم مبتلا می شوند که هنوز دلیل آن مشخص نشده است. بنابر این توصیه می شود که به جای عسل خام از عسل های فراوری شده استفاده کنید.

فواید عسل برای نوزاد چیست؟

تا آنجا که می دانیم خوردن عسل در دوران شیردهی فایده مستقیم چندانی برای نوزاد ندارد. عسل مملو از آنتی اکسیدان است که بخشی از آنها به بدن نوزاد هم منتقل می شود، ولی شیر مادر خودش مملو از همان آنتی اکسیدان هاست.

عسل ویتامین ها و مواد مغذی دیگری هم دارد، اما بیشتر مردم به اندازه کافی از آن نمی خورند که مقدار قابل توجهی از مواد مغذی را دریافت کنند. به عبارت دیگر معمولا خوراکی های بهتر و ارزان تری برای تامین مواد مغذی در دسترس ما قرار دارد.

پس در مجموع بعید است که مصرف عسل توسط مادران شیرده، فواید قابل توجهی برای نوزادشان داشته باشد.

پیشنهاد میشود جهت مشاهده و مقایسه بیش از ۱۵ نوع عسل کاملا ارگانیک و همچنین ۲۰ نوع از بهترین عسل های خام و حرارت ندیده به لینک ”  خرید عسل ارگانیک ” مراجعه کنید.

آیا عسل باعث افزایش شیر مادر می شود؟

خیر. عسل حجم شیر مادر را افزایش نمی دهد، اما باعث کاهش آن هم نمی شود.

فواید مصرف عسل برای خود مادر چیست؟

مزیت اصلی خوردن عسل بعد از زایمان، افزایش انرژی مادر است. مادران هنگام انرژی زیادی را از دست می دهند، و بعد از آن هم مراقبت از نوزاد انرژی بیشتری از آنها می گیرد.

در این شرایط، سطوح بالای ساکارز و فروکتوز در عسل به کمک مادر می آیند. بعلاوه آنتی اکسیدان ها و سایر مواد مغذی عسل هم سیستم ایمنی بدن را تقویت می کنند و در مجموع برای سلامت مادران مفید هستند.

یکی از کاربردهای مفید عسل بعد از زایمان، استفاده از آن به عنوان یک ماده ضد التهاب و ضدباکتری موضعی، بویژه برای کاهش درد زخم های پس از زایمان است.

آیا گذاشتن عسل روی سینه هم فایده ای دارد؟

بله. عسل مملو از آنتی اکسیدان است، خواص ضد التهابی دارد و به عنوان دارویی برای تسریع در بهبود زخم ها معروف شده است، و برای مادرانی که نوک سینه هایشان ترک خورده یا درد دارد ایده آل است.

اما یادتان نرود که خوردن عسل می تواند برای نوزادان بسیار خطرناک باشد. گذاشتن عسل روی نوک سینه ها فقط باید در فواصل بین شیرهی انجام شود و قبل از نوبت بعدی شیرهی حتما آن را به طور کامل بشویید.

همچنین بهتر است برای این کار از عسل فرآوری شده به جای عسل خام استفاده کنید چون عسل خام باکتری های بسیار بیشتری دارد که می توانند باعث بوتولیسم شوند.

آیا گرده گل ها در دوران شیردهی بی خطر است؟

هنوز تحقیقات بالینی کافی برای پاسخ دادن به این سوال انجام نشده است. پس تا زمان رسیدن به جواب قطعی بهتر است از آن اجتناب کنید.

آیا خوردن موم عسل در دوران شیردهی ضرری دارد؟

خیر.

چای عسل و دارچین برای مادران شیرده

یکی از نوشیدنی های محبوب و مفید برای دوران شیردهی، چای عسل و دارچین است. دارچین باعث افزایش ترشح شیر می شود و عسل هم خواص فراوان خودش را دارد.

همچنین مشخص شده است که مصرف مقادیر متعادلی از دارچین، قاعدگی های بعد از تولد نوزاد را به تعویق می اندازد.

آیا ریختن عسل در نوشیدنی های داغ مواد سمی ایجاد می کند؟

خیر. با این حال بهتر است عسل را در نوشیدنی های خنک حل کنید چون گرما آنتی اکسیدان های موجود در آن را از بین می برد.

منبع این مقاله https://mominformed.com/baby/feeding/breastfeeding/honey/ میباشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *