مقاله های کندو عسل

بهترین روش برای نگهداری از عسل طبیعی

بهترین روش برای نگهداری از عسل طبیعی

بهترین روش برای نگهداری از عسل طبیعی

با توجه به  اهمیت موضوع و پست های غیر علمی درسایر وب سایت ها ، تصمیم گرفتیم تا این موضوع را از منابع علمی و پزشکی ترجمه و ویرایش کنیم و در اختیار شما مخاطبان عزیر قرار دهیم . منبع این مقاله در انتها قرار گرفته است .

ممکن است روی ظرف عسل شما تاریخ انقضا درج شده باشد. اغلب تولید کنندگان تاریخ مصرف را 2 سال در نظر می گیرند، ولی در واقع عسلی که به خوبی بسته بندی و در شرایط مناسبی نگهداری شده باشد حتی ده ها سال سالم می ماند و قابل مصرف است.

حالا سوال این است که چطور باید از عسل نگهداری کنیم و بهترین روش برای نگهداری از عسل طبیعی چیست.

دمای خنک و محیط خشک

مهم ترین نکاتی که باید برای نگهداری عسل در نظر گرفت، دما و رطوبت هستند. بهترین راه برای نگهداری عسل این است که رطوبت به آن نرسد و در معرض دمای بالا یا نوسانات دمایی هم قرار نگیرد.

عسل باید در جای خشک و خنک و دور از نور مستقیم خورشید (ترجیحا در محیطی تاریک) نگهداری شود.

عسل را نباید در یخچال بگذارید چون اولا باعث سفت شدن آن می شود و بیرون آوردنش از ظرف را مشکل می کند، و دوم این که مرتبا دچار نوسان (کاهش و افزایش) دما خواهد شد. بهترین گزینه نگهداری در دمای اتاق است.

اما ظرف عسل را از وسایلی که گرما تولید می کنند (مانند اجاق گاز) دور نگه دارید، و اگر خانه تان در طول روز گرم می شود، خنک ترین قسمت را پیدا کنید و عسل را همان جا نگه دارید.

دور بودن از نور

قرار دادن عسل در معرض نور خورشید باعث تیره شدن رنگ آن می شود و بعلاوه افزایش بیش از حد دما می تواند موجب تشکیل ماده ای به نام هیدروکسی متیل فورفورالدهید (HMF) در عسل شود که ممکن است برای سلامتی ما مضر باشد.

پس اگر نمی خواهید عسل تان را منجمد کنید، داخل کمد یا انباری بهترین انتخاب است.

انجماد عسل

می توانید عسل را به شکل منجمد هم نگه دارید: آن را در ظرفی بریزید و بالای ظرف را قدری خالی نگه دارید تا عسل امکان انبساط داشته باشد. بعد آن را در فریزر قرار دهید.

البته عسل به خاطر داشتن رطوبت بسیار کم، در فریزر هم کاملا منجمد نمی شود و به شکل جامد درنمی آید، اما بسیار غلیظ و سفت خواهد شد. ضمنا در دمای بسیار پایین عسل شکرک نمی زند.

برای ذوب کردن عسل منجمد، آن را مستقیما حرارت ندهید. بهترین راه استفاده از حرارت غیر مستقیم است. هر مقدار از عسل تان که می خواهید مصرف کنید را بردارید و در ظرفی بریزید، آن ظرف را در آب گرم قرار دهید و بگذارید مدتی بماند. اگر آب سرد شد، آن را با آب گرم جایگزین کنید.

ظرف مناسب برای نگهداری عسل

بهتر است عسل را در ظروف درب دار از جنس شیشه یا پلاستیک با کیفیت که برای مواد غذایی مناسب باشد نگهداری کنید، و ظرف شیشه ای بهترین گزینه است. ظرف را باید قبل از ریختن عسل در آن شسته و کاملا خشک کنید.

پیشنهاد میشود جهت مشاهده و مقایسه بیش از ۱۵ نوع عسل کاملا ارگانیک و همچنین ۲۰ نوع از بهترین عسل های خام و حرارت ندیده به لینک ”  خرید عسل ارگانیک ” مراجعه کنید.

ظرف فلزی برای نگهداری عسل

از ظروف فلزی نباید برای نگهداری عسل استفاده کنید چون تماس طولانی مدت آن با فلز منجر به اکسیده شدن بخشی از عسل تان می شود و به آن طعم و بوی تند فلزی می دهد. همچنین نمی توانیم از سلامت چنین عسل اکسید شده ای مطمئن باشیم.

از وسایل فلزی مانند چاقو و قاشق برای برداشتن عسل استفاده می شود، ولی این کار ایرادی ندارد چون مدت زمان تماس آنها کم است و اکسیداسیونی اتفاق نمی افتد. بدیهی است که قاشق فلزی را هم نباید داخل ظرف عسل قرار دهیم.

نگهداری عسل در شانه های مومی

برخی زنبورداران ممکن است عسل را از شانه های مومی که درون کندو قرار داشته خارج نکنند و آن را به همان شکل بفروشند.

در این صورت می توانید شانه ها را در یک نایلون محکم پیچیده یا داخل ظروف پلاستیکی یا شیشه ای دربسته بگذارید و در جای خشک و خنک و دور از نور خورشید نگه دارید. راه دیگر هم منجمد کردن آنهاست.

اما از هر روشی که استفاده می کنید، اگر خواستید عسل را استخراج کنید باید قبل از باز کردن درپوش های مومی ابتدا شانه ها را در محیط گرم قرار دهید تا از میعان و تشکیل قطرات آب روی آنها جلوگیری شود.

این قطرات آب هم کارتان را مشکل خواهد کرد و هم ممکن است وارد عسل شود و میزان رطوبت آن را افزایش دهد.

عسل ذخیره شده در موم همیشه تازه می ماند و به راحتی شکرک نمی زند. ولی بیرون آوردن آن دشوار است و به وسایل خاصی نیاز دارد. البته می توانید عسل را همراه با همان موم بخورید.

برخی از فروشندگان هم یک تکه موم را در ظرف عسل می گذارند تا اصل بودن آن را نشان دهند، ولی وجود موم نمی تواند نشانه قطعی طبیعی بودن عسل باشد و علاوه بر این شکرک زدن را تسریع می کند.

روش نگهداری عسل برای جلوگیری از شکرک زدن

اگر نمی خواهید عسل تان شکرک بزند، باید آن را در دمای اتاق نگهداری کنید. در دماهای پایین توانایی عسل برای انحلال قندها کاهش می یابد و سرعت تشکیل بلورهای قند بیشتر می شود.

روش نگهداری از عسل خام بعد از باز شدن در ظرف

عسل خام رطوبت بسیار کمی دارد و در نتیجه می تواند رطوبت هوا را جذب کند که در این صورت احتمال تخمیر در آن بالا می رود. پس باید همیشه در ظرف را محکم ببندید. نگهداری در محل خشک و خنک هم احتمال تخمیر را کاهش می دهد.

همچنین می توانید عسل تان را در ظروف کوچک تری تقسیم کنید. مثلا مقداری که در یک هفته استفاده می کنید را در ظرف کوچکی بریزید تا هر دفعه در ظرف اصلی را باز نکنید.

جلوگیری از حمله مورچه ها

هیچ چیزی بدتر از این نیست که ببینید مورچه ها به ظرف عسل تان راه پیدا کرده و احتمالا تعدادی شان در آن غرق شده اند. برای جلوگیری از این اتفاق:

  • در ظرف را همیشه محکم ببندید
  • اگر مقداری عسل روی لبه های ظرف ریخت، آن را با یک پارچه مرطوب تمیز کنید
  • مرتب به محل نگهداری عسل تان سر بزنید تا در صورت حمله مورچه ها هرچه زودتر اقدام کنید
  • مورچه ها را با سرکه فراری دهید:

مخلوط یک قسمت سرکه و یک قسمت آب مورچه ها را فراری می دهد. پارچه ای را به این محلول آغشته کنید و آن را روی سطوح محل نگهداری عسل تان (و حتی سطوح بیرونی ظروف نگهداری عسل) بکشید.

برای تاثیر بیشتر می توانید مقداری آب لیمو، دارچین، سیر، فلفل سیاه یا فلفل قرمز را هم به محلول سرکه اضافه کنید. این ادویه ها به دلیل طعم و بوی تند یا تلخ خود مورچه ها را دفع می کنند.

اگر مورچه ها را در ظرف عسل تان پیدا کردید باز هم می توانید مقداری از آن را نجات دهید. دمیدن هوای گرم (مثلا با یک سشوار) بیشتر این حشرات را می کشد یا فراری می دهد.

بعد هم باید با یک قاشق آنهایی که به دام افتاده اند را با دقت بیرون بیاورید، و نهایتا بفهمید که از چه راهی نفوذ کرده اند تا دیگر نتوانند این کار را انجام دهند.

منبع این مقاله https://beekeepclub.com/how-to-store-honey-best-practices/ میباشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *