مقاله های کندو عسل

خواص عسل برای کودکان

خواص عسل برای کودکان

خواص عسل برای کودکان

با توجه به  اهمیت موضوع و پست های غیر علمی درسایر وب سایت ها ، تصمیم گرفتیم تا این موضوع را از منابع علمی و پزشکی ترجمه و ویرایش کنیم و در اختیار شما مخاطبان عزیر قرار دهیم . منبع این مقاله در انتها قرار گرفته است .

آیا عسل می تواند برای کودکان مفید باشد؟ و آیا هر کودکی می تواند عسل مصرف کند؟ آیا شیرینی زیاد عسل برای کودکان مضر است؟

عسل از دوران باستان در ایران، مصر، یونان، روم، هند و بسیاری از سرزمین های دیگر مصرف و به عنوان اکسیری شفابخش شناخته می شد.

امروزه برخی از خواص مفید این شیرینی طبیعی از نظر علمی ثابت شده اند، و اعضای خانواده شما هم می توانند از این خواص بهره مند شوند.

چه محدوده سنی میتوانند عسل را استفاده کنند ؟

تنها محدودیتی که باید حتما به آن توجه داشته باشید این است که عسل را هرگز نباید به نوزادان زیر یک سال داد، و برای کودکان زیر 2 سال هم توصیه نمی شود چون ممکن است حاوی باکتری هایی باشد که می توانند باعث مسمومیت “بوتولیسم” و حتی مرگ نوزادان شوند.

همچنین احتمال حساسیت به دانه های گرده موجود در عسل برای کودکان خردسال وجود دارد.

اما بعد از آن که فرزندتان حداقل 2 ساله شد، می تواند عسل را مصرف کند و از فواید فراوان آن بهره ببرد.

مثلا می توانید از آن به عنوان شیرین کننده چای و نوشیدنی های دیگر استفاده کنید یا آن را در غذا بریزید. البته در هیچ کاری نباید زیاده روی کرد.

حالا ببینیم خواص عسل برای کودکان چیست.

1. عسل به عنوان یک شیرین کننده سالم

تقریبا همه ما طعم شیرین را دوست داریم. اما در زندگی روزمره شکر سفید را مصرف می کنیم که تمام مواد مغذی آن حذف شده اند، می تواند باعث رشد عوامل بیماریزا در بدن شود، و ممکن است در ایجاد نوساناتی در خلق و انرژی ما هم موثر باشد.

اما عسل با شکر تفاوت هایی دارد. درست است که بخش اعظم عسل هم از کربوهیدرات ها یا همان قندها تشکیل شده، ولی مواد مفید دیگری مانند اسیدهای آمینه، ویتامین ها و مواد معدنی هم دارد.

بدن انسان عسل را با کارایی بیشتری نسبت به شکر سفید به انرژی تبدیل می کند و سطح قند خون را به سرعت قندهای فرآوری شده بالا نمی برد. بنابر این اگر بتوانیم به جای قند و شکر از عسل استفاده کنیم، به حفظ سلامت خود کمک کرده ایم.

2. تامین انرژی پایدار

عسل عمدتا از سه نوع قند ساخته شده است: ساکارز، گلوکز و فروکتوز. هر یک از این قندها کاربرد متفاوتی در بدن ما دارد. ساکارز و گلوکز به سرعت هضم می شوند و قند خون را افزایش می دهند.

اما آزاد شدن انرژی فروکتوز مدت بیشتری به طول می انجامد و در نتیجه تا زمان طولانی تری به تامین انرژی برای کودکان کمک می کند.

3. حاوی ویتامین ها و مواد معدنی مختلف

عسل ویتامین ها و مواد معدنی مختلفی دارد که برای کودکان در حال رشد مفید خواهند بود، و همچنین حاوی آمینو اسیدهایی است که به رشد و تکامل کودک کمک می کنند.

4. محافظت در برابر آسیب دیدگی های کبد

عسل از کبد در برابر برخی بیماری ها و آسیب های خاص محافظت می کند و مثلا ثابت شده است که عوارض جانبی دوزهای بالای استامینوفن را (که می تواند باعث آسیب کبدی شود) کاهش می دهد.

5. کمک به بهبود سریع تر زخم ها

همیشه این احتمال وجود دارد که پوست کودکان هنگام بازی آسیب ببیند. استفاده از عسل روی خراش ها و بریدگی ها به بهبود سریع تر آنها کمک می کند و پوست تحریک شده و دچار التهاب را هم تسکین می دهد.

خاصیت ضد میکروبی عسل آن را به پمادی عالی برای انواع مشکلات پوستی تبدیل کرده است. عسل از عفونی شدن زخم های خارجی مانند بریدگی ها و سوختگی های جزئی جلوگیری می کند و می تواند در به حداقل رسیدن رد زخم نیز موثر باشد.

حتی در برخی بیمارستان ها از عسل های مخصوصی برای درمان زخم های جراحی استفاده می کنند.

6. درمان سرفه و سرماخوردگی

مشخص شده که عسل تسکین دهنده درد و التهاب گلو هم هست و سرفه را برطرف می کند.

بیشتر داروهای بدون نسخه ای که برای معالجه سرماخوردگی و سرفه مصرف می شوند، برای کودکان زیر 4 سال یا حتی 6 سال قابل استفاده نیستند. اما عسل را می توان برای تسکین فوری سرفه و سایر عوارض سرماخوردگی و آنفلوانزا به کودکان بالای 2 سال داد.

7. رفع گرفتگی بینی و سینوس ها

عسل به دلیل خواص ضد باکتریایی، ضد ویروسی و ضدعفونی کننده و همچنین اثر ضد التهابی خود، می تواند مشکلات سینوسی را نیز کاهش دهد و به برطرف شدن سریع گرفتگی بینی و مجاری تنفسی کودکان کمک کند.

8. بهبود درد معده و کمک به هضم غذا

در دوران رومیان باستان از عسل به عنوان یک ملین خفیف استفاده می شد. اعتقاد بر این است که عسل برخی از باکتری های خاص روده را از بین می برد و در نتیجه درمانی موثر برای ناراحتی معده، نفخ، سوء هاضمه، اسهال، زخم معده و یبوست است.

9. تسکین دندان درد

گفته می شود که مخلوطی از عسل و دارچین می تواند دندان درد را تسکین دهد. کافیست یک قاشق چایخوری دارچین را با پنج قاشق چایخوری عسل مخلوط کرده و به شکل خمیر درآورید و روی دندان آسیب دیده بمالید.

10. درمان زخم های دهان

زخم های درون دهان بویژه در کودکان می توانند بسیار دردناک باشند. مقدار کمی عسل که با زردچوبه مخلوط شده است را روی زخم های دهان کودک بمالید تا سریع تر بهبود پیدا کند.

11. درمان خشکی پوست

عسل یکی از موثرترین مرطوب کننده های پوست است. می توانید ترکیب عسل با لیمو یا آلوئه ورا و یا عسلی که با قدری آب رقیق شده است را روی پوست کودک بمالید. مشاهده خواهید کرد که خشکی پوست او سریعا کاهش خواهد یافت.

12. تقویت سیستم ایمنی

اگر عسل خام محلی را که در منطقه خودتان تهیه شده بخرید و مصرف کنید، می تواند ایمنی طبیعی در برابر مواد حساسیت زای آن منطقه در بدن تان ایجاد کند.

عسل حاوی دانه های گرده است که باعث حساسیت فصلی می شوند. بنابراین اگر کودک تان آلرژی دارد، بهتر است عسل محلی را به رژیم غذایی او اضافه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *