مقاله های کندو عسل

خواص عسل برای خانم ها

خواص عسل برای خانم ها

خواص عسل برای خانم ها

با توجه به  اهمیت موضوع و پست های غیر علمی درسایر وب سایت ها ، تصمیم گرفتیم تا این موضوع را از منابع علمی و پزشکی ترجمه و ویرایش کنیم و در اختیار شما مخاطبان عزیر قرار دهیم . منبع این مقاله در انتها قرار گرفته است .

عسل از دوران باستان به دلیل ارزش غذایی و خواص درمانی اش بسیار مورد توجه بوده است و همچنین در فرهنگ های مختلف اعتقاد بر این بوده که قدرت باروری را افزایش می دهد.

در بسیاری از مناطق آسیا اعتقاد بر این است که عسل قدرت باروری را تقویت و مشکلات مربوط به آن را برطرف می سازد، و معمولا بانوان در این مناطق عسل را همراه با زرده تخم مرغ در دوران پس از زایمان و پس از یائسگی مصرف می کنند.

در چند دهه اخیر، شواهد آزمایشگاهی نیز برخی از این خواص درمانی را تایید کرده اند.

در این مقاله به خواص عسل برای خانم ها و نقش آن در سلامت باروری می پردازیم.

مهم ترین اثرات تایید شده عسل در این زمینه شامل موارد زیر است:

  • درمان برخی ناباروری ها (به عنوان جایگزینی برای درمان های هورمونی که به منظور محافظت از واژن و رحم در برابر آتروفی صورت می پذیرند)
  • محافظت در مقابل اثرات مواد سمی
  • کمک به درمان اختلالات زنانه مانند عفونت کاندیدیازیس ولوواژینال

تاثیر عسل بر کاهش عوارض یائسگی

با افزایش سن زنان و کاهش تدریجی تولید استروژن تخمدان، مشکلات مختلفی مانند خشکی واژن و آتروفی رحم رخ می دهد که می توان با روش درمان جایگزینی هورمون (HRT) آنها را کاهش داد. اما استفاده طولانی مدت از HRT هم عوارض و خطرات زیادی دارد.

مطالعه بر روی یک مدل حیوانی یائسه، یعنی موش هایی که تخمدان شان برداشته شده بود، نشان داده است که مصرف روزانه عسل توالانگ مالزی به مدت دو هفته تاثیر قابل توجهی در محافظت از واژن و رحم در برابر آتروفی و خشکی دارد و بعلاوه سبب افزایش تراکم استخوان و مانع از افزایش وزن این موش ها می شود.

در مورد تاثیر عسل توالانگ بر آندومتر و میومتر رحم نیز نتیجه مشابهی به دست آمد، اگرچه باز هم برخی تغییرات حاکی از آتروفی قابل مشاهده بود.

عسل حاوی ترکیبات فیتواستروژن (شبه استروژن) است و به نظر می رسد که خواص مذکور ناشی از وجود همین ترکیبات باشد.

ضمنا تاثیر ژل رویال و بره موم نیز در بهبود سندرم های یائسگی ثابت شده است.

 

مقابله با تاثیر مواد سمی بر دستگاه تناسلی

بیسفنول ای یا BPA یکی از آلاینده های محیطی نوظهور است که تاثیرات مخربی بر سلامتی ما و اندام های مختلف بدن، بویژه سیستم تولید مثل دارد.

یک مطالعه در سال 2014 نشان داد که مصرف خوراکی عسل توالانگ می تواند با بازگرداندن تعادل هورمونی، اثرات سمی BPA بر نمو فولیکول ها را در موش کاهش دهد.

در مطالعه دیگری هم مشخص شد که همین نوع عسل اثرات سمی کادمیوم بر سیستم تولید مثل زنان را کاهش می دهد.

احتمالا این تاثیرات محافظتی ناشی از خواص استروژنی و آنتی اکسیدانی گروهی از مواد به نام فلاونول (مانند کوئرستین و کامفرول) است که در عسل وجود دارند.

درمان کاندیدیازیس ولوواژینال (VVC)

عسل احتمالا می تواند گزینه مناسبی برای درمان عفونت قارچی خانم ها باشد چون مشخص شده است که مانع از رشد قارچ های کاندیدا می شود بدون این که بر میکروب های مفید (لاکتوباسیلوس) تاثیر بگذارد.

یافته های اخیر هم نشان می دهد که کاربرد عسل می تواند علائم واژینیت را بدون عوارض جانبی کاهش دهد.

استفاده از عسل در ترکیب با سایر مواد برای درمان VVC هم مورد مطالعه قرار گرفته است. مثلا ماست به دلیل قیمت پایین و داشتن لاکتوباسیلوس، معمولا به عنوان یک درمان جایگزین برای این عفونت های قارچی به کار می رود.

در مقایسه کرم عسل و ماست با داروی کلوتریمازول در زنان غیر باردار و داروی ایتراکونازول در زنان باردار مبتلا به VVC مشخص شد که عسل و ماست نه تنها اثرات درمانی مشابهی دارد، بلکه در علائم VVC مانند خارش، سوزش و درد را هم تسکین می دهد.

پیشنهاد میشود جهت مشاهده و مقایسه بیش از ۱۵ نوع عسل کاملا ارگانیک و همچنین ۲۰ نوع از بهترین عسل های خام و حرارت ندیده به لینک ”  خرید عسل ارگانیک ” مراجعه کنید.

مشکلات قاعدگی

عده ای معتقدند که عسل به تسکین ناراحتی های مربوط به قاعدگی هم کمک می کند و اگر یک قاشق از آن را دو هفته قبل از شروع قاعدگی مصرف کنید، می تواند به اندازه داروهای ضد التهابی در کاهش گرفتگی عضلات موثر باشد.

همچنین گفته می شود که مصرف یک قاشق چایخوری عسل همراه با یک قاشق چایخوری نعنای خشک سه بار در روز به مدت چند هفته، به درمان قاعدگی های نامنظم کمک می کند.

البته این ادعاها هنوز اثبات نشده اند، ولی اگر بخواهید می توانید خودتان آنها را امتحان کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *