پوست و مو, مقاله های کندو عسل

خاصیت عسل برای پوست (رسمی)

خاصیت عسل برای پوست (رسمی)

خاصیت عسل برای پوست (رسمی)

با توجه به  اهمیت موضوع و پست های غیر علمی درسایر وب سایت ها ، تصمیم گرفتیم تا این موضوع را از منابع علمی و پزشکی ترجمه و ویرایش کنیم و در اختیار شما مخاطبان عزیر قرار دهیم . منبع این مقاله در انتها قرار گرفته است .

همه ما عسل را به عنوان یک خوراکی خوش طعم می شناسیم و برای شیرین کردن غذاها و نوشیدنی ها از آن استفاده می کنیم، ولی باید بدانیم که این شیرینی خدادادی ارزش درمانی هم برای پوست ما دارد.

در واقع خیلی از محصولات بدون نسخه ای که از داروخانه می خریم، مثل پمادهای لب، کرم های ضد آفتاب سوختگی و لوسیون ها، مقادیر مختلفی از عسل دارند.

شواهد و گزارشات علمی زیادی استفاده از عسل برای درمان طیف متنوعی از بیماری های پوستی را تایید می کنند و دائما هم به تعداد این گزارشات اضافه می شود. مثلا عسل ممکن است به معالجه بعضی بیماری های پوستی مثل آکنه و پسوریازیس کمک کند.

در این مقاله می خواهیم خاصیت عسل برای پوست، روش استفاده و عوارض احتمالی آن را بررسی کنیم.

فواید عسل برای پوست

استفاده از عسل برای مراقبت از پوست از قدیم رایج بوده، ولی امروزه محققان هم بعضی از این موارد را تایید می کنند.

فواید عسل برای پوست ممکن است شامل موارد زیر باشد:

خاصیت ضدمیکروبی و التیام زخم

یکی از معروف ترین خواص عسل، مبارزه با عفونت های پوستی است. بسیاری از مطالعات آزمایشگاهی هم نشان داده اند که عسل خاصیت ضدمیکروبی دارد.

عسل خام به تعادل باکتری های روی پوست کمک می کند و در نتیجه می تواند برای درمان آکنه موثر باشد. عسل مانوکا که از گیاهی به همین نام در نیوزیلند به دست می آید به عنوان یک محصول ضد آکنه مورد مطالعه قرار گرفته و بسیار موثرتر از سایر محصولات رایج بوده است.

حتی رشد بیش از حد قارچ کاندیدا روی پوست هم ممکن است با استفاده از عسل قابل کنترل باشد.

از طرفی عسل فرایند باززایی سلول های پوست را تسریع می کند و اگر پوست تان لکه یا اگزما دارد، بد نیست که امتحانش کنید.

مخصوصا بررسی های زیادی بر روی عسل مانوکا در مورد بهبود زخم ها انجام شده، و چندین کشور از جمله آمریکا هم استفاده از عسل در داروهای التیام زخم را تایید کرده اند.

عسل مانوکا آنقدر در التیام سریع زخم ها موثر است که هم اکنون در برخی از بیمارستان ها تجویز می شود.

خواص ضد التهابی

عسل خاصیت ضد التهابی هم دارد که می تواند به بهبود بیماری های پوستی مثل آکنه یا پسوریازیس کمک کند.

اثرات ضد پیری

در یک مقاله علمی نسبتا قدیمی آمده است که عسل می تواند به بهبود ظاهر پوست کمک کند و برای جلوگیری از ایجاد چین و چروک، جوان ماندن پوست و جلوگیری از عفونت هایی که پیری پوست را تسریع می کنند، موثر باشد.

عسل خام یک لایه بردار طبیعی هم هست، یعنی خشکی و حالت کدر پوست را از بین می برد.

درمان سرطان پوست

بعضی از شواهد نشان می دهد که عسل ممکن است به درمان سرطان پوست و بقیه سرطان ها هم کمک کند و اثرات ضد سرطان و ضد تکثیر و متاستاز (یعنی جابجایی و انتقال سلول های سرطانی به بافت های دیگر بدن) داشته باشد.

البته افراد مبتلا به این بیماری حتما باید با پزشک مشورت کنند و نباید برای درمان سرطان فقط به عسل یا روش های خانگی و سنتی دیگر اکتفا کرد چون به هیچ عنوان راه درمان مطمئنی نیست، ولی شاید با صلاحدید پزشک در کنار درمان های اصلی مفید باشد.

عسل خام یک لایه بردار طبیعی هم هست، یعنی خشکی و حالت کدر پوست را از بین می برد.

روش استفاده

می توانید عسل را با مواد دیگر مخلوط کنید تا یک کرم یا پماد درست شود، یا این که آن را مستقیما به قسمتی از پوست تان که مشکل دارد بمالید.

بعد از شستن پوست با آب و صابون، عسل را به آن بمالید و چند دقیقه صبر کنید و بعد پوست تان را آب بکشید.

یادتان باشد که هر وقت خواستید ماده جدیدی را به برنامه روزانه تان اضافه کنید، ابتدا با پزشک مشورت داشته باشید.

توجه: قبل از استفاده از عسل روی پوست باید حتما آن را امتحان کنید تا مطمئن شوید که حساسیت ندارید، یعنی مقدار کمی از آن را روی قسمت کوچکی از پوست خود بمالید و حداقل 20 دقیقه صبر کنید. اگر پوست تان تحریک شد یا هر نوع مشکلی پیش آمد، نباید از عسل استفاده کنید.

کاربردهای عسل برای مراقبت از پوست

عسل می تواند کاربردهای مختلفی برای پوست داشته باشد، از جمله:

  • بخشی از شستشوی روزانه صورت
  • کمک به بهبود اگزما
  • مرطوب کنندگی
  • کمک به بهبود بریدگی ها یا خراش های کوچک
  • کمک به جوان ماندن ظاهر پوست

کاربرد عسل برای بیماری های مزمن پوستی

برای درمان بیماری های مزمن پوستی مثل آکنه، پسوریازیس و اگزما می توانید عسل را مستقیما روی قسمت هایی که مشکل دارند بمالید یا با مواد مفید دیگر به حالت خمیر یا ماسک صورت درآورده و چند دقیقه روی پوست تان بگذارید.

مثلا مخلوط عسل خام و دارچین یک ترکیب آنتی اکسیدانی و ضد میکروبی قوی است.

اگر به دارچین حساسیت ندارید، سه قسمت عسل و یک قسمت دارچین را با هم مخلوط و کمی گرم کنید. بعد آن را روی پوست تان بمالید و بگذارید 8 تا 10 دقیقه بماند. بعد پوست تان را کاملا با آب گرم بشویید و خشک کنید.

استفاده از عسل برای روشن کردن پوست

تا به حال ارتباط مستقیمی بین استفاده از عسل و از بین رفتن لکه های تیره پوستی پیدا نشده است. اما از آنجا که عسل خاصیت لایه برداری دارد، می تواند سلول های مرده ای که پوست را کدر می کنند از بین ببرد و پوست تان را روشن و شفاف تر کند.

بعد از شستن صورت تان با آب و صابون، عسل خام غیر پاستوریزه را روی آن بمالید و بگذارید چند دقیقه بماند. در صورت تمایل می توانید عسل را با آب رقیق کنید تا چسبندگی کمتری داشته باشد و بعدا راحت تر پاک شود.

برای از بین بردن رد زخم

همان طور که گفتیم عسل به روند بهبود زخم های پوستی کمک می کند و ممکن است برای از بین بردن رد آسیب های کوچک مثل آکنه هم مفید باشد. برای این کار می توانید هر روز یا یک روز در میان از آن روی قسمت هایی که رد زخم ها باقی مانده استفاده کنید.

البته یک تحقیق علمی نشان داده که عسل ممکن است نتواند رد زخم های ناشی از سوختگی و بریدگی های عمیق را از بین ببرد.

عسل خام بهتر است یا عسل فراوری شده؟

برخی معتقدند که عسل خام برای پوست بهترین گزینه است، و تعدادی از مقالات معتبر هم این نظر را تایید می کنند. عسل خام گرده و بره موم دارد.

یک بررسی در سال 2015 نشان داد که گرده های داخل عسل خواص مفید مختلفی دارد و مثلا می تواند اثرات تسکین دهنده، ضد التهابی و ضد باکتریایی داشته باشد.

یک مطالعه دیگر در سال 2017 هم نشان داد که بره موم ممکن است اثر ضد سرطانی و ضد قارچی داشته باشد.

فراوری عسل هم گرده ها و هم بره موم را از آن حذف می کند و بعلاوه ممکن است اثرات آنتی اکسیدانی را کاهش دهد. ضمنا عسل فراوری شده ممکن است مواد افزودنی هم داشته باشد.

خطرات و عوارض جانبی احتمالی

در مورد بیشتر افراد بعید است که عسل واکنش آلرژیک ایجاد کند، ولی اگر موقع خوردن آن دچار علائم آلرژی می شوید، نباید از عسل روی پوست تان استفاده کنید.

همین طور افرادی که به گرده گل یا نیش زنبور حساسیت دارند باید از مصرف موضعی عسل خودداری کنند یا این کار را زیر نظر پزشک انجام دهند.

همچنین اگر به کرفس حساسیت دارید با احتیاط کامل از عسل روی پوست تان استفاده کنید. بعلاوه فراموش نکنید که حتی اگر تا به حال آلرژی نداشته اید، باز هم باید اول عسل را طبق روشی که گفتیم روی قسمت کوچکی از پوست تان آزمایش کنید.

همیشه قبل از خواب مطمئن شوید که عسل یا محصولات دارای عسل را کاملا از روی پوست تان پاک کرده اید، چون اگر مدت زیادی روی پوست باقی بماند می تواند گرد و غبار و مواد زائد دیگر را از محیط به سمت خودش جذب کند و باعث بدتر شدن مشکلات پوستی مثل آکنه شود.

خلاصه مقاله

عسل ممکن است فواید زیادی برای پوست داشته باشد، مثلا خواص ضدمیکروبی، آنتی اکسیدانی و ضد التهابی دارد که می توانند برای درمان بیماری های مختلف پوستی مفید باشند.

عسل خام سرشار از مواد مفید برای پوست است، بویژه اگر آکنه یا بیماری های خود ایمنی مثل اگزما یا پسوریازیس داشته باشید یا بخواهید رد زخم یا کدری و خشکی پوست تان را برطرف کنید.

اما قبل از استفاده از عسل برای هر نوع مشکل پوستی، حتما باید با پزشک مشورت کنید و بعلاوه مطمئن شوید که پوست تان به آن حساسیت ندارد.

عسل واقعی خیلی ارزان نیست، اما در مقایسه با لوازم آرایشی که مرتبا استفاده می کنید چندان هم نباید گران باشد. خلاصه اگر به آن آلرژی ندارید، بد نیست که امتحانش کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *